Je eerste baan? - Start je loopbaan met een loopbaancoach
3 min. leestijd

Je eerste baan? - Start je loopbaan met een loopbaancoach

Je bent net afgestudeerd en hebt al snel een baan gevonden. Super! Na al die jaren studeren heb je zin om als aan de slag te gaan. Maar wat staat je allemaal te wachten? En hoe kom je deze spannende tijd goed door? Ik vertel je er graag meer over en kan je begeleiden als loopbaancoach.

Yes, je eerste baan!

Veel mensen starten na hun afstuderen als trainee. Zij worden goed begeleid bij de start van hun loopbaan. Dit is simpelweg onderdeel van het traineeship. Anderen kiezen ervoor om direct in loondienst te gaan. Zij gaan niet aan de slag als trainee, maar als young professional. Je kunt nu direct zien wat je tijdens je studie hebt geleerd en wat je allemaal kan.

Heb jij ervoor gekozen om direct in loondienst te gaan als professional? Dan komt er veel op je af. Je krijgt in dit geval namelijk minder begeleiding dan een trainee. Misschien heb je geluk en heb je fijne collega’s die de tijd en het geduld hebben om jou een beetje op weg te helpen. Maar heb je pech, dan sta je er alleen voor. En dit kan een flinke uitdaging zijn.

Een spannende periode

Het is een spannende tijd, zo net na de start van je nieuwe baan. Niet alleen omdat je nu officieel geen student meer bent, maar ook omdat je jezelf moet laten zien op de werkvloer. Daar komt nog bij dat je sociale leven een hele andere wending krijgt. Je bent nu geen student meer, maar hebt het ineens druk met allerlei serieuze zaken. Ook moet je wennen aan het feit dat je nu acht uur per dag moet werken. Je hele ritme verandert en dat is zeker even wennen.

Misschien maak je deze periode nog wel wat spannender voor jezelf. Bijvoorbeeld omdat je hoge verwachtingen hebt van de organisatie waar je werkt, maar ook van jezelf. Of omdat je erachter komt dat je als starter nog ontzettend veel moet leren. En eigenlijk niet wil wachten deze kennis op te doen. Je wil meer, je wil sneller!

Start je loopbaan met een loopbaancoach

Je bent hartstikke blij met je nieuwe leven, maar je mist een stukje begeleiding. Je mist een soort mentor, die je kan helpen om aan je nieuwe leven te wennen. Op het juiste tempo om nieuwe dingen te leren en zelfverzekerd door het leven te gaan als young professional.

De oplossing? Neem een loopbaancoach in de arm. Een loopbaancoach kan je helpen om sneller te wennen aan je nieuwe rol als werkende mens. Dit heeft een positief effect op je leven, op én buiten je werk.

Zie ook: Wie ben jij nou eigenlijk: inzicht aan de hand van persoonlijkheidstesten

De voordelen

Redenen om een loopbaancoach in de arm te nemen? Die zijn er genoeg! Ik zet enkele voordelen voor je op een rijtje:

  • Je zelfvertrouwen groeit. Dit merk je niet alleen op de werkvloer, maar ook daarbuiten.
  • Je hebt niet meer het gevoel dat je er alleen voor staat. Heb je advies nodig? Dan heb je altijd iemand waar je bij terecht kunt.
  • Je krijgt een duidelijk beeld van de benchmark. Wat is normaal en waar sta jij? Deze inzichten helpen je verder te ontwikkelen als professional.

Zie ook: Hoe ontdek je welk beroep bij je past?

Loopbaanontwikkeling met Oogsters

Wil jij je zelfverzekerder voelen, er niet langer alleen voor staan en begeleiding in je persoonlijke ontwikkeling? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Ik help je graag om je persoonlijke rendement te verhogen. Hoe? Door duidelijke ontwikkelingsdoelen op te stellen. Dit doen we altijd samen, zodat jij aan doelen kunt werken die echt bij jou passen. Samen streven we naar groei, zowel in zakelijk als in persoonlijk opzicht.

Samen maken we die spannende periode na je afstuderen tot een positieve ervaring. Een ervaring waar je veel van leert en zelfs in de verre toekomst nog veel aan hebt.

Interim Recruitment door Oogsters

Oogsters verzorgt Interim Recruitment in de meest brede zin van het woord. Ik help je graag om geschikte kandidaten te vinden voor functies in jouw bedrijf. Wil je meer weten over de aanpak van Oogsters? Bel gerust naar 0624206515 of neem contact op via het contactformulier. Je kunt mij ook per e-mail bereiken via maxime@juisttalent.nl.

 

Gratis Adviesgesprek aanvragen

Gerelateerde informatie

Heb je deze blogs al gelezen:

Reactie plaatsen