Niet voldoende uitdaging in je werk: een bore out door verveling
3 min. leestijd

Niet voldoende uitdaging in je werk: een bore out door verveling

Heb je het idee dat je werk geen uitdaging meer biedt? Dat is heel vervelend en gaat vaak gepaard met verschillende klachten. In ernstige situaties waarin er geen verandering plaatsvindt, is het mogelijk dat je met een bore out te maken krijgt. Er zijn allerlei redenen die leiden tot onvoldoende uitdaging op je werk.

Misschien werk jij wel onder je kunnen of ben je boven je functie uitgestegen. Herken jij je zelf hierin en ben je futloos of krijgt je brein geen prikkeling meer? Dan help ik je graag op weg met mijn unieke en onderscheidende loopbaancoaching.

Wat is een bore out?

Een bore out heeft ongeveer hetzelfde effect als een burn out. Het verschil is dat er een andere oorzaak is. In het kort gezegd, krijg je klachten als gevolg van verveling. Dit betekent niet dat je niets te doen hebt op je werk. Het gaat erom dat de uitvoering van je werk tot verveling leidt.

Ben je wel eens lusteloos, maar neemt dat gevoel de laatste tijd alleen maar toe? Of heb je totale desinteresse in je werk of misschien zelfs een afkeer? Slaap je daarnaast ook nog slecht en heb je een ontevreden gevoel? Als je geen uitdaging meer hebt op je werk leidt dat mogelijk tot deze klachten.

Wat is een bore out?

Hoe komt het dat je geen uitdaging vindt?

Onder je kunnen werken is wel even vol te houden, maar op den duur gaat het aan je knagen. Dat is ook mogelijk als je het idee hebt je baan totaal ontgroeid te zijn. Het is zelfs zo dat je een gevoel van stress kan ervaren vanwege het ontbreken van een uitdaging.

Het is hetzelfde als een hamster die in zijn te kleine kooi zit zonder speeltjes en vanuit verveling aan de tralies gaat knagen. Jij zit als je een bore out hebt als het ware eveneens gevangen in je werk.

Bore out of burn out?

De kans bestaat dat je misschien eerst nog wel denkt aan een burn out. De symptomen en gevoelens komen overeen. Het is in elk geval killing, want je haalt op geen enkele manier meer voldoening uit je werk. Je zet de automatische piloot aan en komt met hangen en wurgen de dag door. De oorzaak van een bore out is niet een te veel aan werk of aan te veel ballen in de lucht houden.

Je verveelt je dagelijks op je werk als je geen enkele uitdaging hebt. Daar ligt de kiem van je ongelukkig voelen in je werk. Als loopbaancoach help ik je graag op weg om te ontdekken waar voor jou de uitdaging ligt.

Misschien heb je overwogen om met de huisarts te gaan praten die je vervolgens doorverwijst naar POG-GGZ. Of praat je erover op je werk. Deze specialisten bieden een luisterend oor, maar wij bieden ik meer dan dat.

Wij hebben de juiste kennis en ervaring om jouw klachten in de context van je werk te bespreken.

  • Futloos
  • Verveling op je werk
  • Geen uitdaging
  • Werken op de automatische piloot
  • Onder je kunnen werken
  • Je baant ontgroeid zijn
  • Slecht slapen
  • Afkeer van je werk krijgen

Hoe komt het dat je geen uitdaging vindt?

Waarom helpt loopbaancoaching bij het oplossen van een bore out en wanneer je werk je verveelt!

Loopbaancoaching helpt je bij het oplossen van een bore out door het probleem naar een leerdoel te vertalen. Het is duidelijk wat het probleem is. Dat is dat je geen uitdaging meer hebt in je werk en je verveelt.

Loopbaancoaching is een traject waarbij jouw persoonlijke ontwikkeling centraal staat. Van daaruit is het mogelijk om nieuwe doelen te stellen. Het gaat om het zetten van nieuwe stappen in je loopbaan.

Wat levert loopbaancoaching je op?

Coaching levert je op dat je leert welk werk bij je past en wat je daarvoor moet doen. Het uiteindelijke doel is natuurlijk om te werken in een baan of werkomgeving die wel bij je past. Een baan waarin je wel de uitdaging vindt en waarbij je wel aan het einde van werkdag voldaan naar huis gaat.

Waar kan Oogsters je mee helpen?

Oogsters voorziet in coaching en helpt je om op korte termijn en lange termijn je werkplezier terug te krijgen. De focus ligt daarbij ook om jouw je potentie te laten ontdekken en te benutten.

Wat doet Oogsters?

Oogsters verzorgt gerichte training, coaching en interim begeleiding gericht op individueel rendement, teamrendement en projectrendement.

Gerichte coaching en training door Oogsters

Bij Oogsters kun je terecht voor:

Gratis Adviesgesprek aanvragen

Gerelateerde informatie

Heb je deze blogs al gelezen:

Reactie plaatsen