Hoe ontdek je welk beroep bij je past?
2 min. leestijd

Hoe ontdek je welk beroep bij je past?

Je voelt het aan alles dat je er klaar voor bent: een nieuwe baan. Vol energie wordt je wakker; klaar om ervoor te gaan. Maar wat doe je dan? Je vindt heel veel dingen leuk of mist juist vaak interesses. In ieder geval ga je op zoek naar welke baan bij je past. En dit is niet zomaar wat in alle mogelijkheden en aanbiedingen. Wij begeleiden je bij deze interessante zoektocht, zodat jij op jouw ideale plek beland.

Terug naar de kern

Allereerst gaan we terug naar de basis en kijken we naar wie je bent en wat je kan. Het is niet alleen belangrijk om bewust te worden van waarin je kracht ligt. Het is ook goed om te kijken naar waar jij nou echt warm van wordt. Is het de sfeer op de werkvloer of juist het behalen van targets? Wat vind jij belangrijk in je baan? En vooral; waar krijg je energie van?

Wie ben ik en wat kan ik?

Wanneer je voor jezelf duidelijk hebt waar je interesses of belangrijke gebieden liggen, kan je kijken naar je talenten. Val je ergens mee op of krijg je vaak complimenten over iets? Van een sociaal vermogen tot geordend, van analytisch tot empathisch; er zijn duizenden talenten te bedenken.

En ook wanneer je twijfelt over je talenten, kunnen wij je helpen om jezelf hierin beter te leren kennen. Ook kijken we samen of er bepaalde gebieden zijn waar je graag in wil groeien. Dit kan ook helpen om te kijken naar welke uitdagingen je op zoek bent.

Wie ben ik en wat wil ik?

Op weg naar je droombaan

Wanneer je een profiel voor jezelf hebt, eventueel met aanvullende assessments, is het klaar om te kijken naar je netwerk. Het contact maken met nieuwe mensen is spannend, maar hoort ook zeker bij het vergaren van je nieuwe baan. Toch kan het al dichterbij liggen dan je wellicht denkt. Wie heb je om je heen en wie kan jou eventueel helpen in het vinden van je droombaan? In dit stadium ga je al op zoek naar een baan. Op dit punt is het heel handig en verrijkend om een loopbaancoach te hebben. Een samenwerking voor het leven, omdat een baan enorm bepalend kan zijn.

Burn-outs voorkomen

Coaching helpt je met het verkrijgen van inzicht in jezelf, de mogelijkheden en je toekomstige loopbaan. Zeker in een tijd waarbij burn-outs steeds vaker voorkomen, is het belangrijk te onderzoeken wat nou echt bij je past. Het is van belang dat je zowel uitdaging als plezier voelt op de werkvloer. Dit heeft ook weer effect op je privéleven. Goed in je vel zitten door een baan die echt bij je past. Mocht je al ervaring hebben met het niet helemaal aansluiten bij een baan of zelfs overspanning hebben gevoeld; dit kan je meenemen in de kennis over wie jij bent en wat jij wil.

Met Oogsters helpen we je om niet alleen jezelf beter te leren kennen, maar ook je capaciteiten te ontdekken. Wat kan je en vooral: wat wil je?

Wat doet Oogsters?

Oogsters verzorgt gerichte training, coaching en interim begeleiding gericht op individueel rendement, teamrendement en projectrendement.

Gerichte coaching en training door Oogsters

Bij Oogsters kun je terecht voor:

Gratis Adviesgesprek aanvragen

Gerelateerde informatie

Heb je deze blogs al gelezen:

Reactie plaatsen