Wat is Interim Recruitment: definitie en betekenis
2 min. leestijd

Wat is Interim Recruitment: definitie en betekenis

Als ondernemer doe je altijd je best om het juiste personeel op de werkvloer te hebben staan. Tijdens je zoektocht naar goede wervingstechnieken kom je misschien wel de term interim recruitment tegen. Maar wat houdt deze term precies in en welke voordelen heeft interim recruitment jouw onderneming te bieden? Wij geven wij je alle antwoorden.

Recruitment: geschikt personeel vinden

Recruitment is in feite een ander woord voor werving. Het gaat dus om het vinden van geschikte kandidaten die een functie binnen jouw bedrijf uitstekend kunnen vervullen. Het is mogelijk om zelf personeel te werven, maar een gespecialiseerde recruiter kan daar ook bij helpen. Recruitment is namelijk een complex proces. Dat begint bij het opstellen van een profiel voor de functie en het uitzetten van een passende vacature. Vervolgens selecteer je de meest geschikte kandidaten, die weer op een gesprek worden uitgenodigd. Heb je een zorgvuldig wervingsproces? Dan is de kans groot dat je fijn personeel vindt dat zijn werk nauwkeurig uitvoert.

Zie ook: Goede match vinden voor vacatures: tips voor een succesvolle match

Wat houdt interim recruitment in?

Lukt het je tijdens een drukke periode niet om de werving van nieuw personeel te bolwerken? Dan komt interim recruitment in beeld. Hierbij schakel je tijdelijk een recruiter in, die het wervingsproces in goede banen leidt. Zo blijft er toch personeel binnenkomen, waardoor je grotere achterstanden en een hogere werkdruk voorkomt. Dat is handig tijdens piekmomenten, maar ook wanneer je eigen recruiters tijdelijk uitvallen. Het is ook mogelijk om een interim recruiter in te schakelen voor tijdelijke projecten. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe afdeling die volledig moet worden voorzien van geschikt personeel.

Interim Recruitment

De voor- en nadelen van interim recruitment

Het inschakelen van een interim recruiter brengt vooral voordelen met zich mee:

  • Een uitstekende kennis van de huidige arbeidsmarkt, met een oog voor recente ontwikkelingen.
  • Veel ervaring met wervingsprocessen, waarbij de laatste technieken en meest effectieve communicatievormen gebruikt worden.
  • Nauwe samenwerking met jou als opdrachtgever, waardoor de recruiter de visie en de doelen van jouw bedrijf makkelijk kan overbrengen op potentiële kandidaten.
  • De mogelijkheid om je eigen personeel van tips en trainingen te voorzien, zodat je eigen wervingsprocessen verbeteren.

Het grote nadeel van interim recruitment is dat het slechts een tijdelijke oplossing is. De recruiter springt bij op drukke momenten, maar is niet permanent in dienst. Daarom zul je na een fijne samenwerking toch naar manieren moeten zoeken om je eigen wervingsproces in goede banen te leiden.

Voordelen en nadelen interim recruitment

Interim recruitment uitbesteden

Kun je wel wat extra hulp gebruiken bij het werven en selecteren van sollicitanten? Dan is het de moeite waard om interim recruitment uit te besteden. Bij Oogsters.nl zorgen wij ervoor dat het wervingsproces soepel verloopt, waarbij we alleen de beste kandidaten voor jouw onderneming selecteren. Zo kun jij je zorgeloos focussen op het dagelijkse reilen en zeilen van je onderneming, terwijl wij voor de aanwas van nieuw personeel zorgen. Neem gerust een keer contact op met Oogsters.nl om de mogelijkheden en voordelen van interim recruitment te bespreken.

Zie ook: Tijdelijk inhuren van recruitment capaciteit

Interim Recruitment door Oogsters

Oogsters verzorgt Interim Recruitment in de meest brede zin van het woord. Wij helpen je graag om geschikte kandidaten te vinden voor functies in jouw bedrijf. Wil je meer weten over onze aanpak? Bel gerust naar 0624206515 of neem contact op via het contactformulier. Je kunt ons verder ook per e-mail bereiken via maxime@juisttalent.nl.

Gratis Adviesgesprek aanvragen

Gerelateerde informatie

Heb je deze blogs al gelezen:

Reactie plaatsen