Wat zijn de voorwaarden voor een goede sollicitatiebrief?

Wat zijn de voorwaarden voor een goede sollicitatiebrief?

Wat zet je in een sollicitatiebrief? Iedereen die solliciteert stelt zichzelf die vraag – ook jij! Het schrijven van een sollicitatiebrief is soms best lastig, vooral als je nog niet eerder bent uitgenodigd voor een gesprek na het schrijven van een brief. Wat zijn nu de voorwaarden voor een goede sollicitatiebrief, waarom is dit zo belangrijk en wat kan Oogsters voor jou betekenen?

Waarom is een goede sollicitatiebrief belangrijk?

Een goede sollicitatiebrief helpt jou om je te onderscheiden van andere sollicitanten. De concurrentie is vaak groot en een goede sollicitatiebrief is dan ook een visitekaartje van wie jij bent en wat jij kan bijdragen aan de organisatie.

Een goede motivatiebrief laat een lezer zien hoe waardevol je bent voor een organisatie en dat je dé ideale kandidaat bent voor de openstaande vacature. Het is belangrijk dat je opvalt en daarom zijn zowel je cv (curriculum vitae) als een motiverend schrijven enorm belangrijk.

Waarom is een goede sollicitatiebrief belangrijk?

Voorwaarden voor een overtuigende sollicitatiebrief

In een goede sollicitatiebrief is altijd duidelijk hoe jij een bepaald probleem van een organisatie oplost. Benoem of herhaal het probleem en bied jezelf aan. Daarom is voor jou belangrijk om aan vacature-analyse te doen. Onderzoek de kernelementen van de vacature en kom er achter wat de rol van jou vraagt. Dit laat je terugkomen in je schrijven. Verder doe je er goed aan om je sollicitatiebrief te verbinden met je cv.

Verwerk kernwoorden uit de vacature tekst bijvoorbeeld in je cv of pas bijvoorbeeld een functietitel aan, zolang het maar vertegenwoordigd wat je echt hebt gedaan! Verbind onderscheidende talenten en eigenschappen met de openstaande functie, maar hanteer ook de nodige nuance. Maak tenslotte kenbaar waarom jij de geschikte kandidaat bent en waarom je juist bij dit ene bedrijf solliciteert. Laat enthousiasme in alles terugkeren!

Waarom helpt loopbaancoaching bij het maken van een goede sollicitatiebrief?

Coaching door Oogsters geeft inzicht in waar je staat en waar je naartoe wilt. Door duidelijk in kaart te brengen wie je bent, wat je wensen zijn én wat je belangrijk vindt, is het voor jou gemakkelijker om een overtuigende sollicitatiebrief te schrijven.

Of je nu aan het begin van je loopbaan staat of al een tijdje onderweg bent, advies op maat van een specialist en ervaringsdeskundige komt ongetwijfeld van pas. Meld je daarom aan voor loopbaancoaching en haal het beste uit je loopbaan carrière.

Waarom helpt loopbaancoaching bij het maken van een goede sollicitatiebrief?

Wat levert loopbaancoaching je op?

Gerichte coaching door Oogsters levert jou een aantal aantrekkelijke voordelen op. We zetten ze voor je op een rij:

  • We hebben grote kennis van de arbeidsmarkt en al meer dan 15 jaar ervaring.
  • Al onze ervaring koppelen we aan jouw situatie en ambities waardoor je een baan vindt die écht bij je past.
  • Voor het zetten van de juiste stappen leren we jou om jezelf optimaal te presenteren

Wat doet Oogsters?

Oogsters verzorgt gerichte training, coaching en interim begeleiding gericht op individueel rendement, teamrendement en projectrendement.

Gerichte coaching en training door Oogsters

Bij Oogsters kun je terecht voor:

Gratis Adviesgesprek aanvragen

Gerelateerde informatie

Heb je deze blogs al gelezen:

Reactie plaatsen