Tijdelijk inhuren van recruitment capaciteit: vang pieken en dalen in de wervingsprocedure op
3 min. leestijd

Tijdelijk inhuren van recruitment capaciteit: vang pieken en dalen in de wervingsprocedure op

Openstaande vacatures zijn een doorn in het oog van menig ondernemer. Wanneer je jouw bedrijf optimaal wilt laten presteren, is het belangrijk om de juiste mensen aan boord te hebben. Heb je het te druk om je eigen personeel te werven? Of vind je het gewoon prettiger om deze klus aan experts over te laten? Dan is een samenwerking met een interim recruiter een uitstekende keuze. Ontdek wat wij van Oosters.nl voor je kunnen betekenen.

De valkuilen van personeel zoeken

Om je onderneming te laten groeien moet je altijd op zoek blijven naar nieuw talent. Gedreven personeel tilt je bedrijf naar een hoger niveau, maar waar vind je de juiste kandidaten? Het vervullen van vacatures is een uitdagende klus, vooral wanneer je op zoek bent naar het beste van het beste. Zit je in een drukke periode en wil je zo snel mogelijk personeel op de werkvloer hebben staan? Dan werk je de sollicitatieprocedure in een razend tempo af.

Hierdoor ga je minder nauwkeurig te werk en loop je het risico dat je nieuwe vakmensen minder goed functioneren dan je had gehoopt. Het resultaat? Je bent nog meer tijd kwijt aan het vinden van het juiste personeel. Dat maakt het zo waardevol om onze hulp in te schakelen, zodat een ervaren interim recruiter met je meekijkt.

Zie ook: Kandidaatbuilding: vinden van kandidaten voor functies

Vergroten recruiment capaciteit

Wat doet een interim recruiter?

Als interim recruiter nemen wij het werven en selecteren van nieuw personeel over. Dat begint bij het begin, namelijk bij het samenstellen van een profiel. Wat zoek je in een nieuwe werknemer? Welke kwaliteiten moet hij of zij hebben en welke taken moeten worden uitgevoerd?

Aan de hand van dit profiel stellen we een vacature op. Wij ontvangen vervolgens alle sollicitaties en scheiden het kaf van het koren. Potentiële kandidaten worden voor een gesprek uitgenodigd, dat ook door ons in goede banen wordt geleid. De resultaten van alle gesprekken en selectierondes worden teruggekoppeld naar jouw onderneming, zodat je precies weet hoe de sollicitatieprocedure verloopt. Na een zorgvuldige selectieprocedure heb je nieuwe personeelsleden die de vacature perfect invullen.

Zie ook: Ga je voor kwantitatieve of kwalitatieve resultaten in je wervingsproces?

De voordelen van recruitment uitbesteden

Het is een hele kunst om het juiste personeel voor je onderneming te vinden. Je hebt voldoende inzicht en overzicht nodig, maar ook de organisatorische kant zorgt voor moeilijkheden. In drukke tijden is het bovendien lastig om de tijd te vinden voor een sollicitatieprocedure. In dat geval zijn wij als interim recruiter beschikbaar als rechterhand voor je onderneming. Wij focussen ons op het vinden van geschikt personeel, zodat jij meer tijd hebt voor andere zaken. Is de druk weer van de ketel en heb je wat meer ademruimte? Dan kun je het stokje gewoon weer overnemen en zelf op zoek gaan naar nieuwe werknemers.

Het grote voordeel van deze constructie is dat je continu kunt pieken. Kun je het zelf even niet meer bijbenen? Dan nemen wij de recruitment gewoon van je over. Zo blijft je wervingsproces altijd in beweging en blijft je recruitment efficiency stijgen. De werkdruk van je eigen recruiters daalt en blijft behapbaar, terwijl je altijd ervaren en bekwame werknemers op je werkvloer hebt staan.

Vergroten recruiment capaciteit

Recruitment door Oogsters

Ben je op zoek naar een interim recruiter met een oog voor talent? Je kunt een deel van de wervingsprocedures in piekperiodes aan ons overlaten. Dat zorgt voor een stijging van je recruitment efficiency en een daling in de werkdruk van je eigen recruiter(s). Zodat je voortaan continu kunt pieken! Dus is er sprake van onderbezetting, een gebrek aan expertise op de werkvloer of een lage capaciteit? Wij gaan voor je op zoek naar geschikte kandidaten, zodat alle functies binnen je bedrijf altijd goed ingevuld zijn. Zo haal je altijd het beste uit je onderneming en weet je dat de juiste mensen op de juiste plek zitten.

Interim Recruitment door Oogsters

Oogsters verzorgt Interim Recruitment in de meest brede zin van het woord. Wij helpen je graag om geschikte kandidaten te vinden voor functies in jouw bedrijf. Wil je meer weten over onze aanpak? Bel gerust naar 0624206515 of neem contact op via het contactformulier. Je kunt ons verder ook per e-mail bereiken via maxime@juisttalent.nl.

Gratis Adviesgesprek aanvragen

Gerelateerde informatie

Heb je deze blogs al gelezen:

Reactie plaatsen