Recruitment Proces Outsourcing: dit moet je weten!
3 min. leestijd

Recruitment Proces Outsourcing: dit moet je weten!

Heb je personeel nodig, maar zelf geen tijd en wil je toch dat je bedrijf herkenbaar is in de wervingsprocedure? Recruitment proces outsourcing biedt de oplossing. Je hoeft geen tijd meer te besteden aan het zoeken naar kandidaten en aan de sollicitatieprocedure.

Toch lijkt het met recruitment proces outsourcing net alsof jouw bedrijf de selectie en werving uitvoert. Als je hiervoor kiest, is het wel belangrijk dat op een goede manier te doen. Wij zijn daar expert in en helpen je graag verder, maar voorzien je eerst van wat meer informatie.

Wat is recruitment proces outsourcing?

Recruitment proces outsourcing – ofwel RPO – staat voor het vanuit je eigen bedrijf organiseren van recruitment op basis van uitbesteding. Je schakelt een externe partner in voor de afhandeling van de hele wervingsprocedure. Een externe partij, zoals wij, opereert dan vanuit jouw bedrijf en vanuit jouw bedrijfsnaam. Potentiële kandidaten waarderen een benadering vanuit je bedrijf meer dan wanneer duidelijk is dat een recruitmentbureau dat doet.

Waarom kies je voor RPO?

Het is in veel branches al lastig genoeg om geschikte kandidaten te vinden. Daar weet je waarschijnlijk alles van. Misschien heb je er wel over nagedacht om een recruiter in dienst te nemen. Dat betekent echter wel een constante kostenpost, terwijl je wellicht niet doorlopend een recruiter nodig hebt.

Bij de keuze voor RPO is er sprake van een voordelige oplossing en van een duurzaam karakter. Vooral als je bijvoorbeeld op lange termijn met ons als vaste partner in zee gaat. De keuze voor RPO is bovendien snel gemaakt, omdat je er zelf geen omkijken meer naar hebt. Zo houd je die tijd beschikbaar om de focus op de ontwikkeling van je bedrijf te richten.

Recruitment Proces Outsourcing: dit moet je weten!

Wat zijn voordelen en nadelen

Recruitment proces outsourcing biedt het voordeel dat je in zee gaat met een partij, zoals met ons, als recruitmentspecialist. Daaruit ontstaan meerdere voordelen. Zo leren wij jouw bedrijf met alle werkprocessen en de bedrijfscultuur goed kennen. Het voordeel van RPO is namelijk dat onze recruiter bij jou op locatie werkt. Dat betekent ook dat het mogelijk is om snel te schakelen.

Hierdoor ontstaat een structurele verbetering in de instroom van geschikte kandidaten. Overigens is het ook mogelijk om van RPO te profiteren om de continuïteit te waarborgen. Bijvoorbeeld tijdens vakanties van je medewerkers of bij ziekte. Dan is er nog het voordeel dat onze focus volledig op recruitment is gericht. Bovendien komt er een recruitmentplan waar je later profijt van hebt, omdat je kennis groeit.

Naast de voordelen zijn er ook nadelen. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat je met een ervaren recruitmentbureau in zee gaat. Dat zijn wij, zodat dit nadeel al is opgeheven. Dat geldt ook voor een eventueel ander nadeel en dat is het totale kostenplaatje. Het kost inderdaad geld als je ons inschakelt. Daar staat tegenover dat jij tijd bespaart. Bovendien hebben wij de juiste expertise in huis om geschikte kandidaten te vinden. Doe je dat zelf, dan ben je door het ontbreken van die kennis en ervaring veel extra tijd kwijt.

Recruitment Proces Outsourcing: voordelen en nadelen

Uitbesteden recruitment proces outsourcing?

Je let onder meer op de expertise en op de werkwijze. Ervaring speelt in deze branche namelijk een belangrijke rol. Daar staat of valt het succes van RPO mee. Het is verder van belang om goede afspraken te maken. Bijvoorbeeld over de tijdsduur, het aantal uren en de einddatum van het project. Het is daarnaast prettig als er sprake is van heldere communicatie over de tarieven. Een langdurige samenwerking geniet daarbij de voorkeur om je bedrijf door en door te leren kennen. Dat resulteert in het steeds sneller vinden van geschikte kandidaten.

Waar kan Oogsters je bij helpen?

Oogsters helpt je als ervaren recruitmentspecialist met het binnenhalen van geschikte kandidaten op basis van RPO. Jouw toekomstige medewerker krijgt de indruk met een recruiter van jouw bedrijf in gesprek in te zijn. Dat schept vertrouwen bij de kandidaten en zorgt voor prettige communicatie. Jij blijft je bezighouden met je kernproces en wij zorgen ervoor dat elke wervingsprocedure op rolletjes verloopt. Wij zijn zowel inzetbaar voor RPO als voor interim recruitment.

Gerichte coaching en training door Oogsters

Bij Oogsters kun je terecht voor:

Gratis Adviesgesprek aanvragen

Gerelateerde informatie

Heb je deze blogs al gelezen:

Reactie plaatsen