5 tips om vol energie aan het werk te gaan
2 min. leestijd

5 tips om vol energie aan het werk te gaan

Het kan wel eens lastig zijn om jezelf te motiveren, om vol energie aan het werk te gaan. Je zit vast in een sleur, hebt het niet helemaal naar je zin of je hebt simpelweg slecht geslapen. Het is dan fijn om te weten hoe je jezelf een oppepper kunt geven en toch vol energie aan de slag kan gaan.

Blijf in beweging

Beweging tijdens de werkdag is goed voor je. Zo zorg je er niet alleen voor je dat je fit blijft en dat je spieren geen optater krijgen. Beweging zorgt ervoor dat je rechter hersenhelft geprikkeld blijft. De rechter hersenhelft zorgt voor creativiteit. Door in beweging te komen, zorg je ervoor dat je met een frisse, creatieve blik naar je werk blijft kijken. Zo blijf je vol energie aan het werk gaan.

Zorg voor een inspirerende werkomgeving

Je werkomgeving heeft veel invloed op je motivatie. Een werkomgeving waar je je prettig voelt, werkt beter dan een omgeving waar je geen motivatie vindt. Zit je toch gebonden aan een minder inspirerende omgeving? Fleur je eigen bureau op. Zet er een fotolijstje met een mooie foto of inspirerende quote. Of stel een toffe achtergrond in op je computer. Zo heb je altijd iets om naar te kijken. Een muziekje op de achtergrond kan er ook voor zorgen dat het aangenamer wordt op je werkplek.

Doe leuke dingen

Zet je op je to do lijst ook genoeg dingen die je leuk vindt om te doen. Ook als er een grote, minder leuke taak af moet. Denk hierbij in de kleine dingen die het werk aangenamer maken. Beloon jezelf met een lekkere kop koffie, ga een wandeling maken in de pauze of maak je vakantieplanning. Door ook leuke dingen te doen, is het minder erg om die ene niet zo leuke taak te doen.

Eet en drink goed

Zorg ervoor dat je de hele dag door goed en gezond eet en drinkt. Je voeding is je brandstof. Met goede voeding voel je je de hele dag door energiek en kom je gemakkelijker de dag door. Zorg voor genoeg eetmomenten om je bloedsuikerspiegel op pijl te houden. Voorkom die middagdip door op tijd een stuk fruit te eten en neem een voedzame lunch mee. Genoeg drinken zorgt er ook voor dat je gehydrateerd blijft en minder snel hoofdpijn krijgt.

Eindig de dag met iets positiefs

Positiviteit houdt je gemotiveerd en energiek. Laat daarom je laatste taak van de dag een leuke zijn. Door op het einde iets leuks te doen, sluit je de dag fijn af en ga je met een goed gevoel naar huis. Dat geeft een voldaner gevoel, dan de dag op een vervelende manier afsluiten. Door met een positief gevoel naar huis te gaan, heb je ook sneller zin in de volgende dag en blijf je vol energie aan het werk gaan.

Heb jij het echt naar je zin?

Met plezier en vol energie aan het werk gaan is van groot belang. Je werk neemt een groot gedeelte van je tijd in beslag, het is fijn als je het ook daadwerkelijk naar je zin hebt. Iedereen heeft weleens een rotdag of dat het even allemaal niet loopt zoals je zou willen. Blijft zo’n gevoel langer aanhouden? Ga dan eens bij jezelf na of je wel op je plek zit. Kom je tot de ontdekking dat je niet op je plek zit, het niet naar je zin hebt en toe bent aan iets anders? Maar je weet niet goed waar je moet beginnen? JuistTalent kan daarbij helpen. Samen gaan we op zoek naar datgene waar je wel energie uithaalt en zorgen we er samen voor dat je weer vol energie aan het werk gaat.

Gerelateerde informatie

Heb je deze blogs al gelezen:

Loopbaancoaching door JuistTalent

Bij JuistTalent kun je terecht voor gerichte loopbaancoaching. Wil je hulp bij het voorbereiden van je sollicatiegesprekken of het zetten van nieuwe stappen in je loopbaan. Vraag nu een gratis adviesgesprek aan.

 

Gratis Adviesgesprek aanvragen

 

Reactie plaatsen