Gratis ontwikkeladvies voor 45-plussers bij JuistTalent
2 min. leestijd

Gratis ontwikkeladvies voor 45-plussers bij JuistTalent

Gratis Ontwikkeladvies voor 45-plussers  bij JuistTalent Tilburg, Den Bosch, Oisterwijk en Berkel-Enschot!

Gratis ontwikkeladvies voor 45-plussers? Dat is goed nieuws!

Het Ontwikkeladvies is een gesubsidieerd loopbaanadvies dat onderdeel is van het Actieplan Perspectief voor Vijftigplussers van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het doel van het ontwikkeladvies is dat het deze doelgroep stimuleert om de regie over hun loopbaan in handen te nemen. Goed nieuws van minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid!

Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Foto van Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Waarom is dit nuttig en waar komt het vandaan?

Sowieso is natuurlijk voor een ieder nuttig om met persoonlijke – of loopbaanontwikkeling bezig te zijn. Maar specifiek voor 45-plussers is het extra belangrijk om hier zo af en toe aandacht aan te geven. Het is namelijk zo dat voor sommige beroepsgroepen het een extra grote uitdaging betreft om mee te kunnen op de veranderende arbeidsmarkt. 45-Plussers hebben vaak een eenzijdig arbeidsverleden met veel werkspecifieke kennis, maar soms te weinig kennis van nieuwe ontwikkelingen.

Eind vorig jaar was dit gratis ontwikkeladvies nog enkel beschikbaar voor 7 beroepsgroepen, zoals je hier kunt lezen op nu.nl.

De regeling is nu, eind december 2018, aanzienlijk uitgebreid voor alle beroepsgroepen en blijft van kracht tot 10 januari 2020 zolang er budget is. Er wordt nu gelukkig steeds meer aandacht aan gegeven, zoals hier in een nieuwbericht van Arboned.

Wanneer kom je in aanmerking voor gratis ontwikkeladvies 45-plussers bij JuistTalent Tilburg, Den Bosch en Oisterwijk?

Het gratis ontwikkeladvies 45-plussers is mogelijk voor iedere werkende van 45 jaar of ouder die minimaal 12 uur per week werkzaam is (inclusief zzp-ers).

Wanneer is het niet mogelijk om deel te nemen aan dit gratis ontwikkeladvies 45-plussers?

  • Wanneer je werkloos bent, of als je wegens ziekte je werk niet meer kunt doen, of waarvoor er een ontslag/reorganisatie regeling van kracht is. Er zijn dan namelijk andere regelingen beschikbaar.

Wat levert het je op en wat houdt het ontwikkeladvies in?

In algemene zin zal de loopbaancoach die hiervoor gecertificeerd is de deelnemer individuele begeleiding geven van minimaal vier contracturen of 3 uur individuele begeleiding gecombineerd met een groepsbijeenkomst van minimaal 2 uur. Hier worden de volgende onderwerpen besproken:

  • Situatieschets en bewustwording van de eigen situatie en toekomstperspectieven van de deelnemer.
  • Persoonsprofiel van de deelnemer.
  • Toekomstoriëntatie.
  • Advies krijgen over financiële, persoonlijke en rechtspositionele consequenties en welke mogelijkheden en (financiële) voorzieningen beschikbaar zijn om de noodzakelijke plannen uit te voeren.
  • Het eindproduct van deze begeleiding is een persoonlijk ontwikkelplan.

Wat moet ik doen om dit vergoed te krijgen?

Niet veel. JuistTalent is geregistreerd als partner bij de Rijksoverheid. Je kunt je aanmelden via ‘contact’ en dan zullen we telefonisch bespreken of je aan de basiscriteria voldoet. Als dat het geval is plannen we een eerste gesprek in waarbij je gevraagd wordt een elektronisch document in te vullen. Dit is een voorwaarde voor de subsidieverlening. Aan het eind van het traject onderteken je jouw persoonlijk ontwikkelplan en een tweetal documenten die betrekking hebben op het delen en verwerken van informatie en het traject.

  • Omdat het een gesubsidieerd traject is van de Rijksoverheid is het invullen van de formulieren verplicht.
  • JuistTalent verzorgt de verdere afhandeling, zodat je hier geen omkijken naar hebt.

En nu verder!

Aanmelden dus en dat kan hier. Ik neem dan binnen twee werkdagen telefonisch contact met je op.

 

 

Reactie plaatsen