Loopbaancoaching Brabant

"Het is mijn missie om mensen te helpen slagen in hun werkende leven. Om eruit te halen wat er qua potentie in zit. Word wie jij wilt zijn en ga ervoor!"

Laat je inspireren door de blogartikelen en het ebook!

Loopbaancoaching Brabant

Drijvende kracht achter JuistTalent

Mijn naam is Maxime Quax, ik ben de drijvende kracht achter JuistTalent en gecertificeerd loopbaanbegeleider. 


JuistTalent is ontstaan uit de overtuiging dat talent niet onbenut moet blijven en dat een juiste ontwikkeling van je talent enorm bijdraagt aan werk- en levensgeluk. 


Al meer dan 15 jaar ben ik actief in het verbinden van sollicitanten en organisaties. De laatste 5 jaar heb ik mijn ervaring als manager in de werving & selectie aangevuld met het persoonlijk ontwikkelen van mensen en organisaties bij loopbaanontwikkelings- en talentontwikkelvraagstukken. Hoewel ik ben geklommen op de werkladder is de route er naartoe niet zonder vallen en opstaan geweest. 


Door mijn vele gesprekken met sollicitanten, werkgevers en dus ook mijn persoonlijke route in werk, realiseerde ik dat het ontbreken van werkplezier een behoorlijke negatieve invloed heeft op levensvreugde. Niet gek natuurlijk als je zoveel tijd op je werk doorbrengt.


Het vechten om erkenning, niet doen wat aansluit bij je capaciteiten, of geen kans zien om te groeien (persoonlijk, inhoudelijk en hiërarchisch) is killing voor je algehele geluksgevoel. De oorzaken zijn legio maar één ding weet ik zeker. De kern van dit omturnen naar iets positiefs en naar een ander pad is in jouw handen. 


Om dit plezier terug te vinden helpt het om aandacht te besteden aan wat je belangrijk vindt. Hiervoor is connectie met gevoel nodig en soms het overwinnen van angsten en het vergroten van je zelfvertrouwen. De stap daarna is dit zichtbaar te maken.


Dit proces is intensief, zeer persoonlijk en ook heel erg leuk. Je ervaart dat je zelf het stuur in handen hebt om je leven, ook qua werk, meer te sturen dan je wellicht had gedacht. In mijn blogartikelen hoop ik je te inspireren zodat je vertrouwen krijgt in het bepalen van jouw richting. Op naar meer werk- en levensgeluk! 

Loopbaancoaching Brabant

Voor iedereen die nou eens echt stappen wilt zetten in meer voldoening halen uit werk en loopbaan!  

Het valt op dat bedrijven in hun interne profilering maar langzaam wisselen van stijl hoe om te gaan met persoonlijke ontwikkelvraagstukken. Dat is opmerkelijk want we weten inmiddels dat medewerkers gelukkiger worden wanneer er voldoende waardering en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling is. Gelukkige medewerkers zorgen voor een beter resultaat. Datzelfde geldt ook voor ondernemers. Hoe beter je als ondernemer in je vel zit vel zit, des te beter ben je staat om te anticiperen op veranderende omstandigheden. 


Het ontdekken wat je wil in je loopbaan, hoe je als mens en werkmens in elkaar steekt en wat je goed kunt als professional helpt je kritisch naar jezelf en je omgeving te kijken. Wanneer je dit op een positieve manier doet en met als doel je persoonlijk te ontwikkelen, dan zal je stappen zetten dichter bij je doel. Wat dat dat ook is in werk. Het zal bovendien doorwerken naar een gelukkiger leven.

Dit zeggen anderen over JuistTalent

Ik ben via een kennis met Maxime in contact gekomen, omdat ik met een derde persoon over mijn loopbaan wilde praten. Ik heb met Maxime een prettig intakegesprek gehad, waarna hij een kort traject in loopbaanbegeleiding voorstelde. Dit waren 4 gesprekken die om de twee weken plaatsvonden en het maken van opdrachten thuis, die voor een gesprek per mail ingestuurd moesten worden. Bij mij waren de opdrachten en gesprekken gericht op mijzelf als mens en op mijn relatie met werk. Het goede van Maxime is dat hij tijdens de opdrachten en gesprekken je niet in een bepaalde richting probeert te leiden of te sturen. Hij begeleidt je door je te stimuleren na te denken en uit de gesprekken en opdrachten zelf je conclusies te laten trekken. Hij doet dit op en positieve, persoonlijke en prettige manier. Verwacht niet dat je antwoorden door Maxime voorgekauwd krijgt. Je zult zelf veel tijd aan de opdrachten moeten besteden en de gesprekken zijn ook vrij intensief. Dat lijkt me echter de juiste manier bij een dergelijke begeleiding. Ik heb de loopbaanbegeleiding door Maxime dan ook als waardevol ervaren waar ik later nog veel aan heb gehad.

Loopbaancoaching  45-plussers

Michel

Iedere keer had Maxime wel iets origineels waar we mee begonnen, zoals een tekst waarin ik mezelf herkende, of waarin hij goed inspeelde op een actuele gebeurtenis. Hij is een prettige gesprekspartner die goede adviezen geeft. 

Nu is er bij mij meer vertrouwen om de arbeidsmarkt op te gaan  (met een goed cv!). Mijn enthousiasme is gewekt om op zoek te gaan naar een baan waar ik heel blij mee ben. Maar ik had echter gehoopt dat ik ook wat wijzer zou worden over andere richtingen qua banen betreft die we wel hebben onderzocht. Hierin zijn de mogelijkheden voor mij toch wat beperkt gebleven. Ik ben tevreden met het resultaat.

Loopbaancoaching  45-plussers

Susan

Loopbaancoaching en Talentcoaching

JuistTalent is Noloc erkend

Beroepsvereniging van loopbaanprofessionals en jobcoaches