45-plus ontwikkeladvies

Gratis sparren over je loopbaan!

"Het heeft mij echt verder geholpen"

Gratis intakegesprek 

Telefonische - of persoonlijke kennismaking en inventarisatie

3 individuele bijeenkomsten

4 uur individuele loopbaanbegeleiding door Maxime Quax

Investeren in je groei

Breek de bottlenecks in jouw loopbaan en groei naar het volgende niveau!

De kracht van samenwerken

Als er iets is wat je wat je vooruit helpt, dan is het wel sparren met een gelijkgestemde in een andere omgeving dan je gewend bent. Nooit gedaan? Probeer het eens. 


Het sparren met een gelijkgestemde zorgt ervoor dat je frisse input krijgt waardoor je je geïnspireerd gaat voelen. De andere omgeving waarin je je bevindt, helpt je fysiek los te komen van het vertrouwde. Je voelt meer ruimte en minder belemmeringen om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling.

 

Ik help je onder de loep te nemen wat jouw uitdaging is in je werk of op persoonlijk vlak, en jij koppelt daar vervolgens acties aan.


Het gratis 45-plus ontwikkeladvies dient exact dit doel!

Je geïnspireerd voelen

Ik weet als ondernemer en loopbaancoach als geen ander hoe belangrijk het is om van een ander te leren, ervaringen te delen, samen te werken en successen te delen.


Sommige vraagstukken zijn nu eenmaal niet eenvoudig zelfstandig op te lossen. Herkenbaar?


Hoewel het gesubsidieerde coachingstraject een kort traject is, zal je je na afloop geïnspireerd voelen. Het gratis traject bestaat uit oefeningen en persoonlijke gesprekken en zet je aan het denken. Het helpt je jouw keuzes beter en overtuigender te kunnen maken. Het doel: met (zelf)vertrouwen je ontwikkeltraject zelfstandig voortzetten door de aangereikte tools en gesprekken die wij hebben gehad.

Maxime Quax: Gecertificeerd Loopbaancoach

Ik heb meer dan 15 jaar ervaring in de commerciële arbeidsmarktbemiddeling en 5 jaar als zelfstandig loopbaanbegeleider in de omgeving van Tilburg, Den Bosch, Berkel-Enschot en Oisterwijk. 


In 2019 is de regeling 45-plus ontwikkeladvies uitgebreid (hij bestond namelijk al voor diverse beroepen), zodat iedereen die ouder is dan 45 jaar en meer dan 12 uur per week werkt er gebruik van kan maken. Het ontwikkeladvies is voor de deelnemer gratis!


Samen met mij kijk je naar je huidige werk, naar wat je kunt en leuk vindt, en waar in de toekomst mogelijkheden voor jou te vinden zijn. Ik kan je tevens helpen om je nieuwe plannen in gang te zetten, bijvoorbeeld als je wilt gaan ondernemen.

 

Mijn persoonlijke doel is om jou te inspireren en van kennis te voorzien, zodat je weer verder kunt met je plannen of vragen die je hebt. 


Enkele reacties van deelnemers

Debby
"De bijeenkomsten heb ik als prettig ervaren. Het heeft een aanzet gemaakt om uit te zoeken wat ik wil in een nieuwe uitdaging. Het heeft me een duwtje in de rug gegeven om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging."
Erik
"Dat ik het erg prettige sessies vond, heel intensief, maar zeker een goede klik, dat stimuleert om hard te werken aan nieuw werk! Bedankt!"
Patricia

"Dankzij de begeleiding van Maxime weet ik zeker dat ik op grond van mijn motivatie en C.V. een goede kans maak om uitgenodigd te worden voor een gesprek, maar waarschijnlijk gaat het zover niet komen.

Want wat ik echt heb geleerd, is hoe belangrijk het is om je netwerk in te zetten en te zorgen dat je aan tafel komt voor de vacature wordt uitgezet……”

Remco

"Ik ben tevreden, heb mijzelf beter leren kennen en durf mij nu ook meer open te stellen voor anderen, over mijzelf te praten, mij niet altijd op de tweede plaats te zetten en mij meer uit te spreken waar ik goed in ben.  

Waar ik niet over tevreden ben ? Ik vind dat we goede stappen gemaakt hebben. Jammer dat het zo kort was!  

Maxime, heel veel dank!

De speerpunten van ontwikkeladvies bij JuistTalent

Eén-op-één

Ik hecht enorm veel waarde om één-op-één met elkaar te werken in een veilige en vertrouwde omgeving. Hierbij is het natuurlijk van belang dat wij een klik hebben met elkaar, want je stelt je sneller open wanneer je iemand aardig vindt. Nu is het niet mijn doel om door jou aardig gevonden te worden, maar het helpt wel. In de één-op-één gesprekken deel je persoonlijke informatie en stel je je in die zin kwetsbaar op. Hoewel het een kort traject betreft van drie persoonlijke één-op-één sessies, is het wel een intensief traject.

Eens per twee weken een persoonlijk coachingsgesprek

Kan dat niet sneller? Ja, in sommige gevallen kan dat zeker, maar toch kies ik ervoor om een ruimere tijd tussen de afspraken te laten. Je hebt na het gesprek namelijk vaak zoveel gedachten dat je die voor jezelf moet ordenen. Daarnaast heb je ook echt je tijd nodig voor het uitwerken van de diverse persoonlijke oefeningen. 

Oefeningen op maat en gericht om je te helpen met jouw specifieke vraag

Het 45-plus ontwikkeltraject zal bijdragen aan het verkrijgen van vertrouwen door inzicht via de gesprekken en oefeningen. Omdat loopbaanvragen heel uiteenlopend kunnen zijn bekijk ik per gesprek wat voor oefening er ingezet kan worden die bijdraagt aan jouw specifieke traject. De oefeningen kunnen betrekking hebben op jou als mens, maar kunnen ook meer gericht zijn op het vinden van een nieuwe baan en hoe je dit dan kunt aanpakken. Ook praktische zaken zoals het updaten van je cv, of het schrijven van een motivatiebrief kan aan bod komen. 

Optioneel: inzet van een assessment of analyse

Het zelf nadenken over hoe je in elkaar steekt, wat je vaardigheden en ontwikkelgebieden zijn is een zeer krachtige methodiek. Afhankelijk van jouw loopbaanvraag zou je, om al wat sneller antwoorden te vinden, gebruik kunnen maken van analyses. Het zijn analyses die inzicht geven in je persoonlijkheid, maar ook welke beroepscategorie het beste bij je past. Bij een langer traject vind je deze antwoorden over het algemeen zelf. Aangezien het 45-plus ontwikkeladviestraject korter is dan gemiddeld is er de mogelijkheid dit in te zetten. Hier wordt overigens wel een meerprijs voor in rekening gebracht. 

Volledig online (Skype) coaching mogelijk

Ja, ik had vooraf ook niet gedacht dat ik iemand zou coachen die op Curaçao woont. Toch is het gebeurd en het ging nog goed ook! Het traject is hetzelfde: een kennismaking, gevolgd door drie Skype-gesprekken waarbij de loopbaanvraag richtinggevend is en ondersteund door oefeningen. Ik vond het leuk om te doen en hoewel mijn cliënt helaas nog geen andere baan heeft gevonden was hij wel blij met de make-over van zijn cv en arbeidsmarktpositionering. Dus, woon je niet in de omgeving van Tilburg, Den Bosch, Oisterwijk of Berkel-Enschot? Je kan toch bij mij terecht voor het traject. 

Locatie: gezondheidscentrum in Berkel-Enschot

Op de prachtige locatie, het voormalig en volledig gerenoveerde klooster Koningsoord, nu het gezondheidscentrum van Berkel-Enschot, is mijn praktijk gevestigd. De rustige omgeving gelegen in de natuur geeft inspiratie. Met het nieuwe dorpshart in aanbouw zijn alle faciliteiten aanwezig om prettig met elkaar te kunnen werken. Mijn praktijk werkt samen met Pontifix Psychologie en indien nodig en gewenst is er verdiepende psychologische kennis in huis. 

Persoonlijke ervaring van Patricia

Snel een open en vertrouwde omgeving waarin we eerlijk en duidelijk naar elkaar konden zijn! Ja, de gesprekken hebben nogmaals bevestigd wat mijn kracht is. Ik heb nu een beter beeld over hoe ik de ander hierin mee kan nemen.  

Wat je verder moet weten voordat je instapt

Het traject duurt ongeveer 6 weken

Één keer per twee weken spreken wij af en in de tussentijd besteed je tijd aan reflectie en aan oefeningen die je hebt meegekregen.

De kracht van reflectie

Je hebt als het goed is al veel nagedacht over je werk en jouw ontwikkeling daarin. Door het maken van verschillende oefeningen, dit te bespreken en er daarna op een ander niveau over na te denken versnelt je ontwikkelproces. 

Samen is beter dan alleen

Nadenken over je loopbaan en de te zetten stappen kan soms frustrerend zijn. Zo frustrerend dat je echt vastzit. Hoewel ik mij niet in jouw positie bevind zal ik jou op evenwaardige wijze ondersteunen bij jouw proces. Samen is beter dan alleen!

Vraagbaak tot een maand na afloop van je traject

Omdat het een kort traject is kan je na afloop van het traject best nog wat praktische vragen hebben. Ik help je ook na afloop van het traject met je vragen via de mail.

AVG-proof: ik werk met een "veilig" programma

Via het programma Pluform zal je de oefeningen ontvangen en kan je de uitwerkingen daar weer in plaatsen. Dit programma is speciaal ontwikkeld voor het gebruik van coaching en alle informatie blijft op deze wijze vertrouwelijk en veilig.

Niet tussentijds uitstappen

Dat is niet mogelijk aangezien het een gesubsidieerd traject is van de Rijksoverheid. Indien je toch eerder wenst uit te stappen worden de gemaakte kosten direct aan je doorgerekend.
"Niets is zo gaaf als iedere dag met interessante mensen samen te werken aan mooie persoonlijke ontwikkelingsdoelstellingen!"
Maxime Quax

Overtuigd? Meld je hier aan.

Wil je gebruik maken van deze unieke regeling van de overheid en samen met mij werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling? Maak van 2019 jouw beste jaar door nieuwe inzichten en actiepunten.

Het is zeer waarschijnlijk dat deze regeling in 2020 niet meer actueel is, omdat de subsidiepot dan hoogstwaarschijnlijk op is.